Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra för samhälle med höjda pensioner

Tänk om vi som har sjukersättning, före detta sjukpension och vanliga pensionärer fick en dräglig peng i sin plånbok. Har någon tänkt på vad det skulle göra för den totala ekonomin?

Vi skulle kunna ta en prenumeration på tidningen igen, äta en god middag på restaurang ibland, åka på semester ibland. Vi skulle kunna laga våra tänder, köpa nya kläder. Det som smärtar mest är att vi inte har pengar till att köpa födelsedagspresenter till barnbarnen eller julklappar.

När bostadskostnader nödvändiga utgifter och mat är betalt gapar plånboken tom. När man går från sjukpenning till sjukersättning tappar man cirka 3 000 kr i månaden efter skatt. Det är inte enkelt att göra om hela sin ekonomi med så stora summor. Så man får sälja bilen, se över vilka försäkringar som man måste ha, säga upp tidningen, säga upp betalkanaler på tv och bara ha fria kanalerna kvar. De är inte särdeles underhållande.

Får försöka flytta från landet in till tätort så jag kan gå till affärer.

Behöver jag säga att jag har tappat livslusten. Men det är troligen det som är meningen. Tar vi livet av oss så kostar vi inget.

”Arga Maggan”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel