Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra is inför stor pimpelhelg

Så länge man undviker åmynningarna så har hela Norasjön säker is för dem som vill ut och promenera på sjön. Det konstaterar Nora Gyttorps fiskeklubb som mätt isen inför söndagens stora pimpeltävling.

–Vi har jättebra is nu. Det tunnaste vi hittade var 17 centimeter, berättar Jan-Erik Persson som varit ute och gått över hela sjön i veckan.

-I nästa vecka hoppas vi kunna ploga upp gångbanor. I första hand plogar vi ut till ön och längs med strandpromenaden, sedan runt ön och ut till Alntorp och Lejonbacken.

Fiskeklubben uppmanar dock fortfarande till försiktighet vid åmynningarna.

-Där har vi risat av med granar för att visa var man inte ska gå, säger Jan-Erik Persson.

På söndag arrangerar klubben Mellansveriges största pimpeltävling - Norarycket. Omkring 200 fiskare kommer för att tävla på Norasjön.

Proffsfiskaren Jörgen Storm från Orsa väljer bort sitt eget tävlande och kommer istället att lära ut pimpelfiske till barn och ungdomar.

-Vi gör en satsning på barnfiske där alla som vill vara med, utöver hjälp av Jörgen, också får ett bra pimpelspö och ett par riktiga isdubbar, säger Jan-Erik Persson.

Barnen fiskar på ett eget område närmast strandpromenaden.

-Eftersom vi är en tävlingsklubb så blir det en liten tävling för dem också, till minne av Siv och Åke Hård som drog igång tävlingsfisket i Nora.