Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bräck: "Marcus måste spotta upp sig"

Kenny Bräck matchade Marcus Ericsson mot F1. Nu ger han sin syn på närkingens säsong hos Sauber.

Annons

- Det känns som om Marcus måste spotta upp sig, säger Bräck.

Det var Kenny Bräck och Eje Elgh som ledde Marcus satsning mot formel 1. Projektet inleddes 2006 när Marcus var Sveriges bästa kartingförare. De hjälpte honom till brittiska formula BMW där han blev första rookie att vinna mästerskapet. Han körde sedan F3 i England följt av japanska F3-serien, som Marcus vann 2009. Men efter tre säsonger i GP2, serien under F1, hoppade Bräck av tåget.

- Jag hade en målsättning med satsningen och den tyckte jag att jag nådde säsongen 2012. Satsningen bestod i att maximera Marcus talang. Efter tre år i GP2 med likvärdiga resultat kände jag att vi uppnått det.

Bräck besöker Silverstone i samband med Storbritanniens Grand prix men säger att han mest kommer att hänga hos Red Bull.

- Det var roligt att hjälpa Marcus en gång i tiden, att få ge en annan svensk förare en bra skola. Nu var det länge sen jag träffade honom, ett-två år sen.

Vad tycker du om Marcus insats i F1 i år?

- Det såg lite lovande ut i början. Men på nåt vänster känns det lite konstigt att Felipe Nasr kommer in med rookiestatus och lyckas.

- Det känns som om Marcus måste spotta upp sig. Men säsongen är inte slut än.

Bräck fortsätter:

- Det finns bara ett läge i racing och det är att vara snabbast. Så sett ur den synpunkten har han inte lyckats. F1 är svårt med olika bilar och olika stall och den man kan mäta sig med är teamkamraten. Man måste göra ett intryck och det finns bara ett sätt och det är att vara värst.

Läs ett större reportage om Ronnie Petersons liv i England och om Kenny Bräck som numera bor granne med Ronnies gamla hus. Detta i lördagens pappers-NA eller som e-tidning.