Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bråk om kräftor slutade i tingsrätten

Ett bråk om kräftor har fått sitt slut i Örebro tingsrätt. En kvinna i 60-årsåldern hade åtalats för att ha slagit två män med ett järnrör och en man i 40-årsåldern var åtalad för att ha misshandlat kvinnans sambo.

Mannen har sagt att han i tumultet kan ha råkat komma mot ansiktet på den andre men nekat till misshandel. Kvinnan har hänvisat till nödvärn.

Örebro tingsrätt anser att det varit svårt att få fram ordentliga bevis och friar båda de åtalade.

Bråket utbröt när kvinnans sambo var ute för att kontrollera kräftvattnen, med fanns kvinnan och en god vän till paret.

De begav sig ut i en båt

och fick se ett sällskap som fiskat kräftor. Den åtalade kvinnans sambo ville kontrollera storleken på de kräftor som fångats och bråket började.

Stämningen ska ha blivit mycket upprörd och kvinnan åtalades för att med ett 60 centimeter långt järnrör ha slagit mot händerna på två av de män som fiskat.

Hon har sagt att några av personerna tog tag i deras båt och att det var en obehaglig stämning med höga röster och svordomar. Kvinnan anser att alla försök till samtal var förgäves och att hon därför tog järnröret och slog för att få männen att släppa båten.

Hon hänvisade också till att hon var väldigt rädd.

Domstolen menar att med alla oklarheter går det inte att bortse från nödvärn och friar henne från misshandel.

Tingsrätten anser att bevisningen mot mannen är svag och att det mot hans nekande inte går att döma honom heller.