Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Branden startade i köket

Det var i köket som lägenhetsbranden startade i Vedevåg på påskafton. Mor och dotter fördes till sjukhus, men är nu utskrivna.

Vedevåg. Det var vid 17.30 i lördags som brandkåren larmades till Kvarnbackavägen. Familjen tog sig ut, men mor och en dotter fick föras till Lindesbergs lasarett. Dottern kunde snart lämna sjukhuset, och modern har också blivit utskriven under helgen.

Lägenheten blev, enligt Nerikes Brandkår, helt utbränd. Branden spred sig även till takstolarna och det blev rök och sot i trappuppgången. Även en angränsande lägenhet blev förstörd.

–Vi har konstaterat att branden började i köket, men än har inte förhör hållits som kan fastställa orsaken, säger Anna Henningsson på Nerikes Brandkår.

–Vi tog beslut om att utrymma alla fyra lägenheterna i uppgången, men resten av huset är inte skadat.

Huset, som ägs av Joleco fastigheter, ingår i asylboendet i Vedevåg. Migrationsverket har i samarbete med socialtjänsten slussat familjerna till andra boenden.

– Vi vet inget om hur länge det kan dröja innan lägenheterna är beboeliga igen, säger Angela Gravheden på Migrationsverkets kontor i Lindesberg.