Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bredsjö herrgårdbegärd i konkurs

Fogdhyttans vårdhem AB där Bredsjö herrgårdar, strax utanför Hällefors, ingår har begärts i konkurs. Totalt 25-talet anställda berörs.

Det är den djupa ekonomiska krisen och lågkonjunkturen som ligger till grund för att Bo Qvarnström, vd för Fotdhyttans vårdhem AB, tvingats att begära bolaget i konkurs. Huvudbolaget har omkring 25 personer anställda och av dessa arbetar 7-8 personer på Bredsjö herrgårdar som ingår i bolaget. Såväl vård- och behandlingshemmet i Fogdhyttan, utanför Filipstad, som hotell- och konferensanläggningen i Bredsjö har haft ekonomiska problem en längre tid.

– Vi har kämpat med båda anläggningarna i över ett år nu, säger Bo Qvarnström.

Han hoppas ändå på en lösning, att verksamheterna inte läggs ner utan köps upp av någon som är beredd att driva dem vidare. Robert Asplund, knuten till Advokatfirman Lindahl i Örebro, har utsetts till konkursförvaltare och driver verksamheterna vidare året ut.

Qvarnström har drivit Fogdhyttans vårdhem sedan 1972 och Bredsjö herrgårdar sedan 1994 tillsammans med sin hustru. Bo Qvartström har ett par år kvar till 65 men har ändå för avsikt att gå i pension i samband med detta.