Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brendan om straffmissen: "Lite oflyt"

Nyförvärvet Brendan Hines-Ike blev en av ÖSK:s två straffsumpare i finalen mot Zenit.- Oflyt, men målvakten gjordes också en bra räddning, säger han.

Annons
Straffen som avslutade finalen. Zenits målvakt räddar straffen från Brendan Hines-Ike.

Den amerikanske mittbacken hoppade in sent i finalen av Atlantic cup.I den 89.e minuten bytte han med Daniel Gustavsson.

- Jag skulle in och spela framför Micke (Almebäck) och Moberg. Bryta så mycket jag kunde och försöka hjälpa till att ta matchen till straffar.

Väl där var han en av fem straffläggare som tränare Alexander Axén pekade ut.

- Jag har slagit straffar förut men blev ändå lite överraskad, säger Brendan Hines-Ike.

Han slog ÖSK:s femte och sista. Dessförinnan hade redan lagkapten Robert Åhman Persson också missat sitt tillfälle. Han stegade fram för att hålla liv i straffläggningen men den ryske målvakten Yuri Lodygin kaste sig mot ena stolpen och räddade.

- Ibland går den in, ibland inte. Jag hade lite oflyt i dag men målvakten gjorde också en bra räddning, konstaterar 21-åringen.

Han ger också en liten förklaring till missen.

-Straffpunkten var helt förstörd. Det fanns inget gräs där och det var lite svårt att få till fästet vid tillslaget.

Besviken över förlusten?

- Du vill alltid vinna en final. Så självklart är jag lite besviken. Men du kan alltid lära dig något av att möta lag som det här. Med tanke på den skillnad det är i nivå på pengar, förutsättningar och annat måste vi ända vara nöjda med resultatet ur det perspektivet.

Det är hans första besök i Portugal. Också första längre lägret med sitt nya lag.

- Det har varit utmärkt. Jag har tagit många bilder (ha, ha).

- Ett bra tillfälle att lära känna grabbarna bättre. Alla är så välkomnande och det är bra stämning i truppen.

I cupens andra match

fick han starta när ÖSK ställde ett ungdomligt lag på benen mot danska AGF Århus. Det blev en ensidig matchbild med hårt tryck mot ÖSK:s försvarslinje. Århus vann också med 1-0 efter ett sent segermål.

- Jag var väl tredje eller fjärde äldst i den matchen i vårt lag och jag som trodde jag var näst yngst truppen (skratt).

- Vi var ändå ganska nöjda efteråt. Försäsong är inte alltid resultat. Den matchen var bra träning för mig att lära känna medspelarna på planen också.

ÖSK-målvakten Jacob Rinne slog säkert in en straff.
Annons