Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bridge: Åtta matcher i Svenska cupens fjärde omgång spelas i Örebro län - Örebridgen igång med spel i klubblokalen

Den tredje omgången i Svenska cupen har avgjorts. I den fjärde omgången avgörs åtta matcher i Örebro län.

Det är dessa drabbningar som ska avgöras senast den 1 september:

Visst nappar det–Proteserna (spelort Hällefors)

Nora BK K-G–EKLUT (spelort Nora)

Lag X–Sjusovarna (spelort Karlskoga)

Den långa vägen–Tur och Retur (spelort Askersund)

Indianderna–KBA Klöver (spelort Kumla)

Maskarna–Björnligan light (spelort Fjugesta)

Jaha–Dong (spelort Örebro)

Mamma Mu–BK gröna kvistar (spelort Örebro)

Den mest intressanta matchen är kanske mötet mellan Jaha och Dong. I Jaha spelar Kenneth Wallin, Micael Svensson, Pasi Kallio och Peter Ärlegård. Dong består av Linus Jorner, Adam Winberg, Rolf Selander och Michael Runfors.

Visst nappar det och BK gröna kvistar är två lag som brukar gå långt i dessa sammanhang. Även Askersundslaget Den långa vägen trivs med denna spelform.

Örebridgen startade spelet i klubblokalen den gångna veckan. Det var åtta par på måndagskvällen och tio par på tisdag förmiddag.

I Norge har Norsk bridgefestival avgjorts för fullt den gångna veckan. De har spelat live i Lillehammer och haft begränsat deltagande till 50 lag eller 100 par per tävling.

En svensk framgång hittar vi genom Jessica Larsson. Jessica tog bronsmedaljen i NM lag mixed tillsammans med Geir Helgemo, Marianne Harding och Per Tjelmeland i lag Bjuda på.