Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bridge: Örebrosyskonen Ida och Mikael tvåa i RM - Örebridgen förlänger spelstopp

SM-lagfinalen, som brukar avgöras i Örebro under Kristi himmelsfärdshelgen, ställdes in i år.
De 60 lag som var klara för SM-semifinalerna fick i stället anmäla sig till Riksmästerskap på BBO (Bridge Base Online), på internet. 43 lag nappade på erbjudandet, varav fyra lag från Örebro län.

Inget av dessa var bland de fyra som gick vidare till semifinalerna.

BK Gröna Kvistar (Örebridgen) var närmast på åttonde plats.

Eken (Örebridgen, Hällefors BK, Lindesbergs BS och Sundsvallsbridgen) kom på 19:e plats. Björnligan (Örebridgen) slutade på 30:e och Den korta vägen (Askersunds BK Singelton, Lindesbergs BS) kom 39:a.

Det var ett starkt startfält och många namnkunniga lag slutade långt ner i den slutliga resultatlistan.

På andra plats i kvalet kom Stockholmslaget Lag idaG, med Örebrofostrade syskonen Ida och Mikael Grönkvist i laget. Laget vann även en tät semifinal mot Scania med 57–55.

I den andra semifinalen vann ABB Tomas mot Sivves med 76–40.

I matchen om tredje pris segrade Sivves mot Scania med 63–40.

ABB Tomas skaffade sig ett bra utgångsläge i finalen, med ledning 35–11 i halvtid mot Lag idaG.

De sistnämnda tog tillbaka tre imp i andra halvlek, 43–40, men det räckte ju inte.

Riksmästerskapet på BBO vanns alltså av ABB Tomas med Tomas Börgesson, Johan Upmark, David Probert och Göran Lindberg.

Ida och Mikael Grönkvist i silverlaget spelade tillsammans med Olle Wademark, Lars Andersson, Tommy Bergdahl och Jan Selberg.

I Sivves på tredje plats ingick Daniel Sivelind, Eric Arvidsson, Kristin Nedlich, Jonas Engström, Karl Asplund och Margot Sivelind.

Örebridgen har förlängt sitt speluppehåll i klubblokalen till och med den 31 juli. Så här skriver ordföranden Pasi Kallio på klubbens hemsida:

”Vi planerar för att kunna starta upp för spel i lokalen efter semesterperioden och en eventuellt genomförd bridgefestival, om pandemiläget tillåter detta. Vi kommer i styrelsen att överse vilka åtgärder som behöver vidtas, syftande till att vi på ett säkert och tryggt sätt kan återuppta spelandet i lokalen. Jag önskar er alla en bra sommar, och hoppas att vi möts på nätet!”

Örebridgen ordnar alltså i stället partävlingar på internet genom BBO. Det är måndagar klockan 16.30 och onsdagar klockan 12.00. Även Nora BK har partävling på BBO, tisdagar klockan 16.30.

Det är nu bestämt att rallyfinalen Krokbornssilvret ställs in. Det saknas för närvarande beslut om hur 2019–2020 års Silverrally ska hanteras.