Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bristande information om Laxås sparande påverkar mitt arbete

Jag blir så frustrerad, på både bristande och luddig information. Jag får en del information via media, en annan från högre upp i kommunen och en tredje från chefer. Hur ska jag som personal kunna lita på den information som ges, och kunna veta vad som faktiskt gäller? Jag älskar mitt jobb, men jag gillar inte bristande information eller felaktig.

Att det vankas neddragningar är ingen nyhet för någon. Jag förstår behovet av att se över verksamheterna på grund av den ansträngda ekonomin i kommunen. Jag önskar dock att det inte ska gå ut över mina brukare. Att känna att jag inte räcker till och att inte hinna ge dem det där lilla extra, det tar på samvetet.

Att våra arbetsuppgifter blivit renodlade är tyvärr en sanning med modifikation. I nuläget städar vi undersköterskor brukarnas lägenheter, de allmänna utrymmena till exempel kök och tvättstuga här på Ramundergården. Vi färdigställer deras kvällsmat samt gör i ordning fika och mellanmål. Vi arbetar idag med samma uppgifter som på gamla ramundergården, bortsett från att vi får varm färdiglagad lunch och att kvällsmaten är förbered och nedkyld.

Den bild som målas upp i media och som når de anhöriga samt allmänheten bör i allra högsta grad vara den korrekta. Jag upplever idag att informationen inte alltid är samma. Det är en onödig frustration och stressfaktor som vi verkligen inte behöver. Vi har fina ledord i denna kommun, jag önskar dock att vi kunde leva upp till dem.

”Frustrerad underskörska i Laxå kommun”

Laxå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel