Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bristande skyddsbeteende bland personalen

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Jag jobbar inom äldreomsorgen i Örebro kommun. Jag vill dela med mig av några tankar från min vardag.

Att det finns hjältar i äldreomsorgen det vet vi. De som gör allt och lite till för att skapa trygghet och meningsfullhet. Men det finns också en annan bild som verkligen visat sig och blivit tydlig i dessa kristider.

Från vår enhetschef får vi tydliga riktlinjer, rutiner och information om hur vi ska jobba. Men det är i det praktiska arbetet som det inte fungerar. Om det beror på att man inte förstår, tar till sig information eller helt enkelt bara struntar i den är oklart. Otroligt många följer inte ens de basala hygienriktlinjerna så det är klart att det blir ännu svårare när det läggs till en skyddsutrustning som ska användas på ett korrekt sätt utifrån olika nivåer.

Vi har skyddsutrustning för att vårda personer med misstänkt eller bekräftad covid-19 smitta. Men då gäller det ju att vi följer de riktlinjer vi fått om hur och när dessa ska användas. Här måste vi ju tillsammans hjälpas åt att vara professionella och inte blanda in våra personliga åsikter om det ena eller det andra.

Vi borde ju kunna stötta varandra och ta oss ur denna kris som ett starkare gäng men på min arbetsplats kommer vi inte göra det utan tyvärr kommer vi splittras ännu mera. Det har definitivt inte med chefsskapet att göra utan det har att göra med att medarbetare inte vet sitt uppdrag och är oprofessionella.

”Tillsammans är vi starka –  eller inte”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel