Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bristande trygghet i Grythyttan och Hällefors

På senaste tiden har den upplevda otryggheten ökat lavinartat på orten. Detta härrör sig från ett flertal tillfällen under en längre tid, där kommuninvånare blivit drabbade av det allt mer eskalerade våldet i samhället. Var och varannan dag läser man om någon ny händelse på Facebook eller hör prat på byn. Det är allt i från någon som blir misshandlad, rånad, verbalt trakasserade med mera.

Allt från barn till pensionärer har blivit drabbade på olika vis.

Lokala handlare drabbas även dem i större utsträckning av stölder, stök och hotfulla individer. Detta har skapat så pass stor oro i samhället, att frågan om ett medborgargarde kommit på tapeten, vid ett flertal tillfällen.

Vi vill att Hällefors prioriteras i än högre grad än vad som redan görs.

Med anledning av detta känner vi Moderater en stark oro, och vi som aktiva förtroendevalda politiker måste göra något innan situationen eskalerar.

Problemmakarna är vissa återkommande, och snart är det sommarlov. Hur säkerställer vi att fler kommuninvånare inte blir drabbade av dessa individer? Vilka insatser görs och i hur hög utsträckning?

Kommer polisen vara än mer synlig nu under sommaren, likt mota Olle i grind? Vi vill att Hällefors prioriteras i än högre grad än vad som redan görs.

Vi Moderater Hällefors-Grythyttan mejlade polisen i Karlskoga den 1/6, och i dag blev vi via telefon kontaktad av den lokala polisen för ett bra och långt samtal. Det behövs fler poliser i Hällefors, och för att kunna få mer resurser behöver fler anmäla allt de ser som händer!

Dock anmäler folk inte i den utsträckning som behövs, vilket gör att den faktiska bilden och antal anmälningar inte blir förenlig med hur verkligheten ser ut.

Vi vill ha ett tryggt Hällefors och trygga kommuninvånare!

Nu är det sommarlov och även polisen i Hällefors måste ha semester. Detta innebär ännu mindre polisnärvaro för Hällefors del, i en tid då fler är ute och alkohol, drogmissbruk och våld ökar.

Vi Moderater Hällefors-Grythyttan tar detta på största allvar och kommer driva frågan via alla kanaler vi kan. Vi vill ha ett tryggt Hällefors och trygga kommuninvånare!

Styrelsen Moderaterna Hällefors-Grythyttan via

Cecilia Albertsson

kommunikatör Moderaterna

Hällefors-Grythyttan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel