Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brister inom äldrevården ska anmälas och åtgärder vidtas

Svar till ”Besviken undersköterska” den 3 juli

Kommunens äldreomsorg ska präglas av ett gott bemötande, respekt och trygghet och ha en god kvalitet. Vården och omsorgen ska vara god, värdig och utgå från den äldres behov och önskemål.

Det sätt som du i din insändare beskriver att äldre bemöts och vårdas på det vårdboende du vikarierar är fullständigt oacceptabelt. Äldre har rätt och ska ges en god omvårdnad. Det är vårdboendens chef som har ansvar att se till att vården har en god kvalitet och att personalen följer de rutiner och riktlinjer som finns i Örebro kommun. Brister och avvikelse ska anmälas, hanteras och åtgärder vidtas när så behövs. Som anställd har man skyldighet att slå larm om man ser brister i vården och omsorgen. Man ska inte varken som vikarie eller fast anställd behöva vara rädd för att påpeka brister i omvårdnaden. Om din chef inte tar tag i dina påpekanden kan du gå vidare till avdelningschef eller förvaltningschef. Du kan också höra av dig till någon av oss.

Inom vård- och omsorg har drygt 90 procent av omvårdnadspersonalen adekvat utbildning

Tyvärr är det brist på både undersköterskor och sjuksköterskor men Örebro kommun eftersträvar alltid vid tillsättning av tjänster att den som anställs ska ha rätt utbildning, kompetens och gärna erfarenheter. Inom vård- och omsorg har drygt 90 procent av omvårdnadspersonalen adekvat utbildning. Örebro kommun har alltså många välutbildade och erfarna undersköterskor. Vår uppfattning är att de allra flesta av våra anställda på våra vårdboenden sköter sitt jobb och gör sitt yttersta för att de äldre och sjuka ska ha det så bra som möjligt.

Gunhild Wallin, C

Ordförande Vårdboendenämnden

Jenny Thor, S

Vice ordförande Vårdboendenämnden

Erica Gidlöf, KD

Ledamot i Vårdboendenämnden

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel