Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Britt-Marie fick fin cykel i pris

Britt-Marie Kälvedal, Hällefors, fick högsta vinstlotten i lördagens cykeltävling Skiffertrampen.– Hon blev glad, men gladast av alla var en liten tjej som vann en glasstårta, säger Kari Paavonen i Grythyttans cykelklubb.

– Det är roligt att få se lite bredd på tävlingen. Det kom strtande från Vedevåg, Lindesberg. Frövi och Nora, säger Roland Sveder i arrangörsklubben.

Lindecyklister var rikt representerade. Annars är det mentala resavståndet ofta långt från det egna länet medan det är betydligt kortare från Värmlandshållet.

En halvtimma innan start hade 67 cyklister anmält sig till den långa sträckan på 70 kilometer och den kortare på 27. – Det blev totalt 114 startande. Det känns bra eftersom det var den 20:e Skiffertrampen, säger Roland Sveder.

Så var det också perfekt cykelväder i lördags när morgonvindbyarna mojnat.

– Bottenrekordet ett år är 27 startande, men då var det plus en grad varmt och snö på marken, säger Kari Paavonen. Rekordet ligger på 119 startande ett år.

Kajsa Sköld från Filipstad hängde på dryckesflaskor på sin cykel innan start. Cykeln var ny. – Det är femte gången jag åker på den och mitt första landsvägslopp, säger Kajsa.

Mamma Anncharlotte Edman fick hålla tillgodo med en äldre mountainbike. De skulle inte försöka att åka i sällskap.

Det tänkte Lindesbergs cykelklubbs William Hedin och Johannes Wallin göra.

– Vi är laddade. Vi har tävlat med mountainbike tidigare, men det här är första gången på landsväg, berättade William.

Klockan tio prick på lördagsförmiddagen gick starten från parkeringen vid skolan i Grythyttan. När täten svängde mot Filipstad i Hammarnkorset hade de sista i fältet precis kommit upp på Saxhyttefallet.

Alla tävlande i Skiffertrampen  får en skifferplakett.

– Få tävlingar har ett så fint prisbord som vi har anser jag. Förutom cykeln som klubben köper får vi hjälp av många företag. Exempelvis en spahelg på Loka, trerätters middag på gästis. Prisbordet är så stort att alla som medverkat får något pris och minne med sig hem, säger Kari Paavonen.