Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bro blir brygga när livet flyter vidare i ”Grönköping”

I en NA-artikel den 13 juni påminns man återigen om att våra politiker i Askersund ännu lever upp till Grönköpingstämpel som redan på 1950-talet myntades av Johannes Kärrström och som genom åren hållits vid god hälsa.

Vi har under två år sett otaliga reportage angående bron till Borgmästarholmen. I ett tillbud nyligen, där en person var en allvarligare skada då hon beträdde bron, kom ansvarsfrågan upp.

Ordföranden i kultur- och tekniknämnden, Staffan Korsgren (L) svarade: ”Beträder man bron gör man det på egen risk.”

Dessutom anser samma nämnd att det inte är en bro utan att det är brygga och kallar den flytbrygga!

Kommunnämndens ordförande Caroline Dieker (M) ”upplever” det som en brygga, att den kanske ska kallas ”flytbryggan till Borgmästarholmen” och att det ur juridisk aspekt är jätteviktigt att reda ut vad det är för anläggning.

Mårten Eriksson, teknisk chef i Askersund, noterar att det skett ett tillbud och att ”man kan fundera på om det behövs en skylt”. Medan Mårten funderar går livet (förhoppningsvis) vidare.

Sten Andersson

Åmmeberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel