Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bro vid Örebro södra ska stå klar i maj

Annons

Svar  till ”Rädd resenär”, NA den 6 februari.

Jag förstår din oro över situationen vid Örebro södra. Som du säger är området olycksdrabbat, eftersom många genar över spåren eller passerar trots stoppsignal. Det är både livsfarligt och olagligt. Spårspringet orsakar stora förseningar och är ett stort arbetsmiljöproblem för lokförarna.

Den nuvarande passagen är inte säker. Trafikverket ökar säkerheten i området genom att bygga en gångbro över järnvägen och stänga den öppna övergången. Vi byter också ut stängslet till ett högre och kraftigare och sätter upp tydligare signaler. Gångpassagen från stationssidan till mittenperrongen kommer att vara kvar. Bron kommer att vara färdig nu i maj.

Trafikverket, Örebro kommun och Region Örebro län ska tillsammans utveckla hela järnvägsområdet, från Svampen till Gustavsvik, för att det ska bli säkrare och mer tillgängligt på längre sikt. Det kommer ta flera år innan de planerna kan realiseras, därför bygger vi den här bron som står färdig nu i vår. På så sätt hoppas vi undvika fler olyckor vid och omkring spåren.

Du kan läsa mer på projektets webbsida. Där hittar du också våra kontaktuppgifter.

www.trafikverket.se/orebro-sodra-gangbro

Hans Eriksson

delprojektledare, Trafikverket

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons