Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brobergs skada: "Jag är riktigt nere"

18 minuter av premiären. Sedan tvingades fjolårets succéspelare kliva av med vänstra låret i bandage.

Det är en mycket nedslagen Martin Broberg vi möter i omklädningsrummet efter 0-2 mot Djurgården, hans förra klubb.

- Tom. Och ledsen. Det är så det känns just nu, säger han, med blicken i golvet.

Vad hände?

- Jag gjorde ett ryck, skulle försöka vinna tillbaka bollen och kände att det var något som brast i ena baksidan. Kände direkt att det var illa. En klassisk bristning, om man kan säga så.

Har du fått någon prognos?

- Nej, det är för tidigt. Det ska kollas i morgon och igen dagen därpå, men jag får räkna med att bli borta i några veckor. Det blir rehab och att ta sig tillbaka så fort som möjligt.

Tio mål under hösten, sedan han värvats från Djurgårdens frysbox. En jättesuccé. I stort sett allt Martin Broberg rörde vid då blev till någonting glittrande.

På försäsongen har han inte nätat alls.

- Men det har känts så jäkla bra den senaste veckan, så det här kommer så grymt opassande. Men så är livet, det gäller att ta sig ur det här också.

Nu fick målfarlige forwarden Kalle Holmberg gå in som vikarie till höger. Ingen direkt ovan roll, men Holmberg har inte samma speed som Broberg, också ÖSK fick svårare att komma runt på högerkanten.

- Någon annan får ta min roll den närmaste tiden. För killarna gäller det bara att ta sig upp på hästen igen i morgon, och ladda för torsdag i Helsingborg. Finns ingen tid att fundera för dem. Personligen känner jag mig bara nere och deppig just nu, säger Broberg.