Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brolle och hans rosa Cadillac till Hällefors

Med Brolle och hans rosa Cadillac i Krokbornsparken laddas det nu för Hällefors nostalgidagar 2014.

– Förhoppningsvis kan Brolle vara med på kvällscruisingen i Hällefors innan spelningen, säger Maria Dahlqvist på Hällefors turistbyrå.

Den 27-29 juni har spikats för årets upplaga av nostalgidagarna.

På lördagskvällen är huvudnumret Brolle med sin folkparksturné Rock´n´Roll on tour. Och på turnén rullar Brolles artister landet runt i gamla jänkebilar. Brolle i en rosa Cadillac.

– Vi kommer ha den vanliga cruisingen i samband med bilutställningen på torget på eftermiddagen. Men nytt i år blir att vi även ska ha en kvällscruising och då hoppas vi att Brolle är med i sin Cadillac, berättar Maria.

Redan på fredagskvällen startar nostalgidagarna med en konsert i Hällefors kyrka med Gabriels. Och det blir fredagsbio i Folkets hus.

Sedan väntar en fullspäckad lördag på torget på dagen. Det blir bland annat modeshow, marknad, tävlingar samt uppträdanden av lokala musiker samt av gruppen The Wicketts.

Ett nostalgikafé med mopedklubben Mopedistorna är med i programmet också. Och på andra sidan järnvägen på Sikforsvägen arrangeras frimarknad för privatpersoner som vill ha loppis.

Och på lördagskvällen flyttar arrangemanget alltså till Krokbornsparken med Brolle och folkparkskvällen.

– En nyhet i år är att vi kommer ha bilexperten Sören Fjällstedt som kommer gå runt på torget och berätta om de olika bilarna och göra liveintervjuer med bilägarna.

På söndagen anordnas Barnens dag i Krokbornsparken med trollerier, ponnyridning, Mulle och en massa andra aktiviteter.

Nostalgidagarna genomförs i samverkan med föreningslivet, företagen, privatpersoner och Hällefors kommun. Det blir åttonde året som nostalgidagarna nu ska arrangeras.