Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brons till Glanshammar i futsal-SM

Skrällgänget Glanshammar tog brons i SM-slutspelet och kunde faktiskt med lite tur knipit en ännu ädlare valör.

Glanshammars damer ska ändå vara nöjda med sin insats, närmare final går inte att komma. I semifinalen mot div. 1-laget Falköping prickade man virket hela fem gånger.

– Det var vår match hela vägen, vi låg klart närmast segern under ordinarie speltid, säger försvarsspelaren Martina Andersson.

– Det tyckte Falköpingsspelarna också.

Övertaget till trots gick matchen till straffläggning och väl där drog Falköping det längsta strået.

Snabb revansch

Fyllda av revanschlust gjorde Glanshammar sedan processen kort i bronsmatchen. Gauthiod hade inget att sätta emot inledningsvis, efter första halvlek ledde Glanshammar med 4–0 och matchen var i praktiken över. Gauthiod putsade dock till siffrorna och slutresultatet skrevs till 5–3.

– Det kändes väldigt snöpligt att åka ut på straffar så vi var rejält taggade till bronsmatchen, berättar Andersson.

På vägen har Glanshammar slagit flera lag som normalt huserar högre upp i seriesystemet. Förhoppningsvis får framgångarna inomhus betydelse när laget går på gräs.

– Det är såklart skillnad på ”riktig” fotboll och futsal. Men att slå lag som egentligen ska vara bättre än oss är alltid kul, säger Andersson.