Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BRT-bussarna skapar stora trafikproblem för boende i Brickeberg

Artikel 69 av 70
Superbussarna i Örebro
Visa alla artiklar

Alla ni som bor i Brickebacken och Brickeberg, säg nej till BRT-Bussar och kräv en folkomröstning för att stoppa denna felaktiga miljardinvestering. Jag tror inte att alla som bor i Brickeberg och de föräldrar som skall lämna och hämta barn på kommunens förskola på Åstadalsvägen 2 och övrig verksamhet där och i Kunskapsskolan, har observerat de svårigheter som väntar.

Det är oerhört provocerande och otroligt ansvarslöst att stänga av biltrafiken på Åstadalsvägen mellan Universitetsrondellen och Kunskapsskolan och om jag har förstått informationen rätt göra resten av Åstadalsvägen till Gåfartsgata vilket betyder en hastighet av 5km/h. När man kommer från centrum och har 150m kvar till Förskolan på Åstadalsvägen 2 måste man i Universitetsrondellen svänga ut på Norrköpingsvägen förbi rondellen vid vårdcentralen och vidare till en ny rondell därefter österut på en ny gata mot Kunskapsskolan och före förskolans lekpark svänga mot norr på en ny gata där Norrköpingsvägen låg förr och sedan österut på en befintlig gata till ”Målet”. De som bor i Brickeberg förväntas trassla sig fram på smågator till Norra Bro vägen och ut på Norrköpingsvägen.

Alternativt kanske man kan åka i gåfart på Åstadalsvägen till Kunskapsskolan och därefter ut till Norrköpingsvägen. Vad händer om man kör i gåfart på Åstadalsvägen och får en BRT-buss bakom sig detta kan inte snabba på bussresorna.

All denna trafikomläggning kommer att förorsaka oerhört mycket mer föroreningar då alla bilister kommer att få köra ett antal extra km.

”Arne P”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel