Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bruna påsar är visst bra för villaboende

Kommentar

... till artikel ”Samarbete avslutas i lyckat avfallsprojekt”, NA 20 mars.

I artikeln om samarbete mellan Örebro kommun och ICA Maxi Boglundsängen, gällande papperspåsar för kompostering, reagerade jag på en detalj i texten.

”Personer som bor i villor har till exempel ett annat avfallssystem och kan därför inte använda påsarna två gånger”. Detta har nog Joel Lundström missuppfattat. Jag bor i hus i Lundby, vi har en brun avfallstunna där vi slänger matavfallet i kommunens avfallspåsar av papper. Vi handlar på ICA Maxi och har till viss del använt papperspåsarna vid inköp av frukt o grönt och sedan använt dem som kompostpåsar.

Övrigt avfall källsorterar vi i färgade plastpåsar, ex.vis plastförpackningar i orange påse, pappersförp. i gul påse och så vidare som slängs i grön tunna.

Jag gissar att det är detta som är grunden till missförståndet, att Joel tror att även matavfallet hanteras på annat sätt än om man bor i lägenhet.

”Lundbybo”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel