Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brutna löften från de jag lade min röst på

Artikel 214 av 214
Valet 2018
Visa alla artiklar

Annons

Förre centerledaren Maud Olofsson var med och startade Alliansen som nuvarande ledaren Annie Lööf och liberale medlöparen Jan Björklund nu har avlivat. inför valet i september så lovade både Annie Lööf och Jan Björklund dyrt och heligt att man ville ha en Alliansregering med Ulf Kristersson som statsminister. Tanken på att Stefan Löfven skulle fortsätta som statsminister var för bägge partiledarna helt otänkbar.

Eftersom jag ville se en borgerlig regering så lade jag tyvärr min röst på ett av de två mittenpartierna. Det är få saker, om ens något, som jag i dag ångrar så mycket som det val av röstsedel jag gjorde den 9:e september. Man säger att förtroendet för politiker är lågt, jag vill hellre säga att det är obefintligt. Jag är ändå glad över att det finns politiker som Ebba Busch Thor och Ulf Kristersson som jag vill ge en stor eloge och min hyllning för att de aldrig vikt undan från det de lovade i valrörelsen.

I centerpartiet och liberalernas uppgörelse med Stefan Löfven så framgår det tydligt att det är ett odiskutabelt krav från både Annie Lööf och Jan Björklund att Vänsterpartiet ska lämnas helt utanför allt politiskt inflytande. Eftersom Stefan Löfven gjort upp med Jons Sjöstedt så undrar jag bara vilket ben Lööf och Björklund nu ska stå på. Tror de verkligen på att någon någonsin kommer att lita på dem igen. För mig är det fullständigt otänkbart.

”Otroligt besviken”

Nora

Annons