Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Buss i allvarligt tillbud

Bussföraren Gunnar Westlund upplevde några mardrömssekunder i torsdags eftermiddag. I en kurva mötte han en timmerbil med släpet över på hans vägbana. Tillbudet slutade i skogen, men föraren av timmerbilen stannade aldrig.

Gunnar Westlund körde linjebussen från Vretstorp mot Askersund i snöovädret. I bussen hade han två gymnasieelever som passagerare. I en skrap högerkurva mellan Tycke och Snavlunda fick han möte med en olastad timmerbil, en röd Volvo.

– Han genade i kurvan och släpet var långt över på min sida, berättar Gunnar.

Gunnars enda möjlighet för att undvika en kollision var att hålla så långt ut åt höger som möjligt och över kanten. Bussen skar ner och gick rakt in i skogen där det tog stopp bland träden. Gunnars rådighet räddade både honom själv och de två passagerarna.

– Jag hann aldrig bli rädd, men man får sig en tankeställare. Jag vill inte tänka på hur det slutat om släpet brakat in på min bussförarplats, säger han.

Timmerbilsföraren fortsatte utan att stanna.

– Jag tycker att han borde sett att jag tvingades köra av vägen. Han måste varit medveten om var han hade släpet.

En av passagerarna var Lukas Börjesson från Snavlunda, och han är glad att det slutade som det gjorde:

– Jag såg att det kom en lastbil och fick en känsla av att nu händer det nåt, säger han.

När det började rassla under bussen höll han och kompisen Pontus Högberg i sig.

– Det blev inget våldsamt, så det gick ju bra den här gången.

Bussen fick en del skador vid avåkningen och bärgades från platsen. Bussbolaget Weidermans kommer troligen att polisanmäla det inträffade.