Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussarna i Östernärke: Ignorant att undvika obekväma frågor

Som en av undertecknarna till debattartikeln om varför bussarna behövs, även i Östernärke, får jag börja med att tacka Nina Höijer för att hon tog sig tid att svara (NA fredag 24 juli). Själva svaret är dock ingenting att som medborgare och skattebetalare känna sig tacksam för.

Nej, vår debattartikel handlade inte om hur regionen eventuellt tar ansvar för att hindra spridningen av covid-19. Den handlade inte heller om huruvida satsningen på BRT-trafik i Örebro är en fordons- eller väginvestering.

Vi ställde några konkreta frågor. Till exempel om hur den nu föreslagna neddragningen av busstrafiken rimmar med utfästelsen att alla invånare i Örebro län ska ha tillgång till kollektivtrafik?

Det är möjligt att som politiker tycka att det är retoriskt smart, att inte alls svara på frågor som verkar obekväma. Som frågeställare tolkar jag detta som ignorans.

Att det inte finns obegränsade ekonomiska resurser i ett samhälle, det tror jag att vi alla förstår.

Poängen med att betala skatt är att vi alla tillsammans kan bidra till det gemensamma. Vissa betalar mer, andra mindre. Den gemensamma kakan fördelas sedan så bra och rättvist som möjligt. Det kallas solidaritet.

Dagens politiker, varav Nina Höjer är en, uppför sig alltmer som att de är ledare för privata företag, vars enda uppgift är att få så mycket ”bang for the bucks” som möjligt. Vilket gör att kostnader för kollektivtrafik enbart räknas på individnivå, istället för att se till vilken samhällsnytta den gör.

När kommer den debatten?

Tomas Jennebo

Hampetorp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel