Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Busschaufför åtalas för dödsolycka med mc 

Bussen skulle svänga vänster, men chauffören såg inte mc-föraren och dödskollisionen var ett faktum.
Nu har en man åtalats för vållande till annans död.

Dödsolyckan inträffade på rikväg 52 i höjd med bussgaraget i Odensbacken den 9 juli i somras. Bussen påbörjade en vänstersväng in mot garaget då mc:n körde in i sidan på bussen. På motorcykeln färdades en man och en kvinna. Flera ambulanser kallades till platsen. Men mannen fick så pass allvarliga skador i bröstkorgen att han avled, medan kvinnan klarade sig med bland annat ansiktsfrakturer.

Enligt polisen chockades busschauffören svårt av olyckan. Och nu har mannen, som är i 50-årsåldern, åtalats för vållande till annans död. Enligt åklagaren har han ”uppsåtligen eller av oaktsamhet underlåtit att förvissa sig om att vänstersväng i den aktuella vägkorsningen kunnat ske utan hinder för mötande trafik på riksvägen”.

En man som blev vittne till olyckan menar att bussen inte lämnade företräde och busschauffören själv medger i förhör omständigheterna till dödsolyckan. Förutom vållande till annans död åtalas mannen även för förseelse mot trafikförordningen och vållande till kroppsskada.