Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussen bör vara gratis för elever

Gratis busskort till alla elever, detta tycker jag är en självklarhet. Vi har skolplikt, vi ska passa tider varje morgon och vi ska se till själva att vi tar oss till skolan. Bor man som jag, 3,8 km från skolan, får du inget gratis busskort. Då får du betala själv om du ska åka buss.

För alla är det inte en självklarhet att ha en cykel eller pengar till buss. Jag bor i Åbytorp, för mig tar det cirka 15 minuter att cykla ner till vialundskolan och cirka 45 att gå. Under sommaren är väl detta okej men under vinter är det inte jättetrevligt.

Bussen från Brändåsen stannar cirka 07:55 utanför Stene skola och anländer till Vialundskolan ungefär 07:59, den resan går på 4 minuter och kostar 14 kr. Till och från skolan kostar då 28 kr, det blir 140 kr på en vecka och cirka 560 kr i månaden. Det är mycket pengar som alla kanske inte har råd med!

Jag ser inte framemot när vintern och halkan kommer, att cykla under de kallaste dagarna är en säkerhetsrisk på grund av halkan.

Jag anser att man ska omvärdera minsta sträckan för gratis busskort till elever på högstadiet.

”Missnöjd 13 åring”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel