Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussen var ett viktigt skäl när jag valde att flytta till Hampetorp

örebro län För 35 år sedan flyttade jag till Hampetorp. Det fanns många skäl men två av dem vägde tyngst och avgjorde beslutet.

Vilka två? Fungerande förskola/skola och bra bussförbindelser. Det sistnämnda har inneburit att jag kunnat arbetspendla och till för ett par år sedan, då kvällsturen drogs in, även deltagit i studier, föreningsaktiviteter och kulturevenemang.

Nu finns ett förslag att lägga ner min busslinje 722.

Lägg sen till halka, snömodd, oplogat i mörker och utan gatubelysning. Nej tack, jag är inte självmordsbenägen

Varför tar jag inte bilen? Har inte körkort och kommer aldrig att få på grund av medicinska skäl.

Cykel då? Livsfarliga 52:an vill ingen cykla på. Alternativet blir två grusade, potthålade vägar som förlänger turen till Odensbacken från 1 till 1,5mil. Lägg sen till halka, snömodd, oplogat i mörker och utan gatubelysning. Nej tack, jag är inte självmordsbenägen.

Återstår då att varje gång fråga grannar och försöka synka ihop resorna. Visst det går men det blir bara absoluta måste-resor. Spontanitet, oberoende och självständighet är borta.

Bomben slog ner för några veckor sedan och jag har varit arg och uppgiven men nu är jag mest ledsen. Ledsen över hur vi i ett litet men levande samhälle ska fråntas en livlina - rätten till kollektivtrafik.

Ändå gläds jag över att bo i Örebro kommuns östra utpost och tänker inte flytta men inte heller leva i påtvingad karantän avstängd från arbetsliv, hälsovård, kultur mm. Därför uppmanar jag er politiker att tänka om och lyssna på oss.

Och varför inte ta bussen hit och besöka oss -inte bara läsa statistik och röda siffror!

En som tycker om att åka kollektivt och gillar bussen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel