Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Busskurbråket: "Förutsätter att de tas bort" 

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Busskurbråket mellan Björn Sundin (S) och företaget Clearchannel blir allt mer infekterat. – Vi förutsätter att busskurerna tas bort, säger Johan Elmberg på Clearchannel. – Det handlar om utpressning från deras sida, kontrar Björn Sundin.

NA kunde i går berätta att kommunen i dag kommer att inviga 25 nya busskurer i Örebro – designande av den brittiske superarkitekten Norman Foster på uppdrag av reklamföretaget JCDecaux. Det fick företaget Clearchannel att gå i taket.

De menar nämligen att de har ensamrätt på att sätta upp sådana busskurer med reklam och hänvisar till ett ramavtal som går ut först 2018. 

– Vi kommer inte låta detta passera. Vi förutsätter att busskurerna tas bort och att man vänder sig till oss istället enligt det avtal som finns, säger Johan Elmberg, projektledare på Clearchannel.

Men det har inte Björn Sundin några planer på:

– De har känt till våra planer sedan länge. De brukar hota med att stämma kommuner om de inte förlänger avtalet, och då tycker många att det är enklare att förlänga. Sen drar de tillbaka det när de får sin vilja igenom. Det handlar om utpressning från deras sida, säger Sundin som menar att Clearchannel inte vill bygga fler busskurer i Örebro.

Men det stämmer inte enligt Johan Elmberg:

– Hade de vänt sig till oss hade vi självklart haft en dialog om fler väderskydd, säger Elmberg.

Har ni haft kontakt med kommunen om detta?

– Nej, det har inte varit något sådant överhuvudtaget. När jag haft samtal med kommunen gör de gällande att vi har fått chans att bygga väderskydden, men tackat nej. Det är en lögn från Björn Sundins sida.

Men enligt Sundin kommer kommunen inte vika sig i kampen mot Clearchannel:

– Vi gör bara det som är bäst för örebroarna, det vill säga att bygga fler busskurer.

Hur ska avtalet tolkas?

– Jag vill inte tolka det just nu. Det får våra juristerna göra. Men om Clearchannel vill processa får de göra det, säger Björn Sundin.