Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussnätet påverkar handeln

I NA har vi sett en skiss på den nya dragningen av busslinjer i Örebro. Det är inget lätt jobb att skapa bästa möjliga linjer för passagerarna. Jag kan för lite om detta arbete och vill inte beröra linjerna.

Det jag har synpunkter på är till exempel bussterminalen vid Oskarsparken på Trädgårdsgatan. En vän trodde det var ett skämt.

En annan fråga är om det är medvetet att man genom linjedragningarna förlägger Örebros framtida handelscentrum till Våghustorget och Krämaren. Såsom busslinjerna utformas och förändringen av Järntorget så kommer Drottninggatan och Storgatan att långsamt förlora handeln. Örebros framtida affärscentrum blir området kring Våghustorget.

Utan en busslinje Drottninggatan-Storgatan försvinner handeln i en stor del av stadskärnan. Det förstärks ju ytterligare om ett stort hotell byggs vid Våghustorget.

Är ansvariga för centrumhandeln medvetna om vad som håller på att ske?

(Jag saknar fortfarande lämplig bussförbindelse till Gustavsviksbadet. Inte bara jag.)

Örebro

”J P”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel