Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussresa utan medkänsla

Torsdag den 19 mars så utsattes en nära till mig för trakasserier på busen av tre stycken unga killar mellan 10 till 12 år.

De kom och satte sig omkring henne på bussen och började kommentera andra tjejer som gick förbi utanför bussen. Bland annat om att det var ”deras fina ”gäris” som betyder tjejer.

Sedan började pojkarna ställa diverse frågor till henne, till exempel om hennes nummer, vart hon skulle av och vart hon bodde.

Hon svarade på hur gammal hon är och förklara att hon inte ville svara på resten av deras frågor och låta henne vara. Men de fortsatte...

Efter mycket följande frågor om ”vart hon hade varit” och så vidare, så ville de att hon skulle se deras fina ”gäris”. Hon tröttnade på deras kommentarer och frågor, så hon började ifrågasätta de tre unga killarna om hur man kunde bete sig såhär emot en främling som tydligt sagt att hon ville vara ifred.

De hade inte något bra svar och fortsatte tjafsa emot henne. Till sist frågade de henne ifall de fick följa med henne hem och ”mysa” fast hon har förklarat som sagt tydligt att hon inte ville fortsätta prata dem. Tills sist var hon framme till sin hållplats och kunde gå av bussen.

Vad som störde henne är att pojkarna var så unga och inte kunde visa respekt mot henne och andra människor. Att de gång på gång inte kunde ta hennes vilja med respekt, låta henne vara ifred och att resterande resenärer borde ha haft nåt att ”tillägga” i konflikten eftersom hon uppenbart var obekväm med det hela

”Trött medmänniska”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel