Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygdegårdar i Lindesberg deltar i riksförbundets läsfrämjande satsning

Bygdegårdarna i Löa och Ullersäter arrangerar bokveckor för att öka läslusten. De är därmed en del i Bygdegårdarnas Riksförbund satsning gällande läsfrämjande.

Bosatta i glesbygd och på landsbygden har ofta långt till ett bibliotek. Därför deltar Löa bygdegård samt Ullersäters bygdegård i den läsfrämjande satsning som genomförs av Bygdegårdarnas Riksförbund som går under namnet "Det är väl ingen konst att läsa". Den har syfte att inspirera fler att läsa mer. Här ordnas aktiviteter flera dagar i veckan för att ge chansen av att hitta litteratur och en läsmiljö.

I Löa ska under helgen ordnas bokcafé, låtskrivarworkshops och berättelseverkstad för att nämna några exempel.

Kommande vecka 8 arrangerar Ullergården sagoläsning för barn, skrivarverkstad och teaterworkshop för vuxna samt ett bokkafé.

Projektet "Det är väl ingen konst att läsa" genomförs av Bygdegårdarnas riksförbund med stöd från statens Kulturråd. Läsprojektet startade 2014 och har hittills besökt 70 bygdegårdar runt om i Sverige. I projektet turnerar man med en släpkärra där en mobil läsmiljö följer samt böcker för alla åldrar.

Bygdegårdarnas riksförbund är Sveriges största organisation för samlingslokaler och har 1425 medlemsföreningar anslutna. Föreningar som driver allmänna samlingslokaler som utgör viktiga mötesplatser på olika platser i samhället.