Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg en linbana över Örebro

Annons

Varför kan vi inte vara mer moderna och klimatsmarta i Örebro?

Det går att sätta upp linbanor mitt i våra gator så att nyttotrafiken kan åka under. Man slipper då en massa bilar som kör runt och letar parkeringsplatser som inte finns.

Det ska byggas parkeringsplatser i alla väderstreck i utkanten av vår stad där man ska parkera för en billig penning och sedan ta linbanan in till centrum.

Trafikplaneringen i Örebro är inte den bästa man kan tänka sig. Det skulle gå att göra rulltrappor vid våra övergångsställen där man kan konstruera så att det går att ta med cyklar och barnvagnar, överbyggda med plexiglas. Då skulle trafiken flyta smidigt under utan att stanna som i dag då ett tjugotal bilar får stå och spy ut avgaser när en person ska gå över gatan.

Det är lika med flera busshållplatser där man inte har byggt fickor där bussen kan stanna för av- och påstigning. I dag får många bilar stå och vänta och spy ut avgaser i onödan. Några platser som inte är tillfredsställande är vid universitetet samt vid gamla pappersbruket bland annat. Vi kanske bör byta våra superpolitiker i Örebro som förvaltare av våra pengar.

”En som önskar att det ska bli bättre ordning i Örebropolitiken”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel