Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg en ny tunnel under järnvägen för ökad säkerhet i Lindesberg

Annons

Nu pågår byggen invid Banvägen i centrala Lindesberg. Till hösten kommer den nya vård- och hälsocentralen, folktandvården liksom familjecentralen att tas i bruk. I anslutning till denna byggnation byggs bostäder och en restaurant. Samtidigt kommer ett nybyggt parkeringshus stå färdigt. Sammanlagt ökar då behovet av en trygg och snabb gångväg från nämnda område till busshållplatsen och järnvägsstationen som ligger på andra sidan järnvägen.

Där finns nu en tunnel under järnvägen. Den är trång, mörk, skräpig och luktar illa.

Norr om tunneln finns en järnvägsövergång invid Lidl. Den har en farlig konstruktion. De dubbla spåren kan göra att stillastående tåg skymmer sikten av kommande tåg. Bommarna går ner ofta vilket får folk att jäkta över. Hösten 2017 fanns ett fantasirikt förslag till att lösa problemet med en säker passage. Det skrotades.

I sommar kommer banverket utföra arbeten i stationsområdet. Underlaget bedöms vara alltför mjukt och ska grävas bort. Det kommer att ersättas av ett mer stabilt sådant. Oberoende av detta byggs Flugparken om.

När man nu ändå gräver faller det sig naturligt att samtidigt ersätta den gamla tunneln med en ny som är bredare, högre, ljusare, bättre ventilerad och där personer med barnvagnar, kryckor, rullatorer och rullstolar kan ta sig fram. För att upplevas trygg bör den kontinuerligt övervakas med kamera.

Jag anser att den gamla tunneln, i samband med banverkets byggnadsarbete, bör ersättas av en ny, bättre och trevligare.

Ingemar Engstrand

pensionär boende i Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons