Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg en toalett åt katten

Är du kattägare med utekatt i ett villaområde? Katter är mycket trevliga djur, jag gillar dem! Däremot så är jag inte lika förtjust i att alla kvarterets katter använder våra rabatter, krukor och pallkragar till sina kattlådor och gör sina behov där, dag efter dag.

I nybyggda områden, där är det ofta barnfamiljer som flyttar in och som förälder vill man att barnen ska få möjligheten att umgås med djur, skaffar man katt. Trevligt för barnen, men irriterande med all denna kattlort.

Snälla ni som har katt, ett tips, som gör att irritation kan bytas till glädje över icke självvalda katter: Ta en pallkrage, fyll med lös och fin sand, låt era och andras katter nyttja den som kattlåda, eller ställ en kattsandslåda även utomhus. Om alla kattägare gör så, då kan vi som inte vill ha dem görandes sina behov hos oss kanske få lite mindre av den varan. Då behöver vi bara mota ut katterna ur våra garage och uterum och skaka stolsdynorna från katthår.

Tack!

”Katter hör hemma på landsbygden”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel