Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg ingen ny stor förskola i Vibytorp

Läste om förslaget att bygga ut förskolan Vibytorp.

Varför anlägga en enorm förskola längst in i ett av Hallsbergs äldsta bostadsområden? Redan i dag är trafiksituationen under all kritik när hela områdets barn och ungdomar ska ta sej till och från skolan. Har politikerna tänk bygga gång/ cykelväg längs hela Långängsvägen?

Ska kommunen köpa loss mark från husägarna ner mot plantskolan? Det är redan farligt trångt där med lastbilar, personbilar, gående och cyklister – och en fyrvägskorsning. På den smala vägen går det knappt att mötas och den ligger precis utanför förskolan som kommunen vill ha mer trafik till.

I Samsala och på gärdet utanför plantskolan har det skapats nya bostadsområden. Varför kan inte Hallsbergs politiker bygga förskola i de nya områdena och på så vis skapa bättre förutsättningar. Har någon frågat barnfamiljerna om de verkligen vill ha en enorm förskola eller mindre förskolor till sina barn?

”Trafikkaos”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel