Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg inte sönder Hidinge skola

För ett tag sedan publicerade NA ritningar på ombyggnad av Hidinge skola i Lekebergs Kommun. För drygt fyra år sedan slog man upp dörrarna till den nya om och tillbyggda skolan. Fyra år senare är skolan alltså för liten.

Nu ska man ta av befintlig yta, korridorer blir trängre för att bygga nya grupprum, sällskapsutrymmen försvinner för nya klassrum ska byggas. Men det blir inga fler toaletter, trängre yta för kläd och skoförvaring men fler elever ska in. Skolans bibliotek försvann redan i höstas för att bli klassrum, i dag har man biblioteket i en korridor men den ytan försvinner efter sommarens planerade ombyggnad.

Elevantalet på Hidinge skola ökar hela tiden och det är inte stopp än. I framtiden kommer större matsal behövas, större utrymmen för hemkunskap och ännu flera klassrum. Ökar elevantal behövs även mer personal rekryteras och de kräver också ytor som personal och arbetsrum. Så varför bygger man i sommar sönder skolan när det ändå måste göras en större ombyggnad inom snar framtid?

Är detta verkligen den bästa lösningen? Kanske den billigaste lösningen just nu. Men låter man ett samhälle växa i den takt som Lanna växer i får man som politiker ta ansvar för att lösa de problem ett växande samhälle innebär, som att skolan är för liten. Att bygga sönder och göra befintlig skola trängre är inte att ta sitt ansvar.

”Lannabon”

Lekeberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel