Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggnads överklagar asbestfall

Åklagaren har lagt ner förundersökningen mot de elva byggnadsarbetare som utsattes för asbest på Hotel Plaza i Örebro 2008. Men Byggnads överklagar beslutet.

Byggarbetarna saknade rätt skyddsutrustning när de i flera dagars tid utsattes för asbest under arbetet med Hotel Plaza i Örebro. Byggnads polisanmälde därför arbetsgivaren för brott mot arbetsmiljölagen.

Den 11 december förra året lade åklagaren Lars Duberg vid åklagarkammaren i Örebro ner fallet i brist på bevis. Ulf Kvarnström, regionalt skyddsombud på Byggnads, är upprörd över detta.

- Våra medlemmar hade tagit ner 700 kilo asbest som låg löst i fastigheten. Nåt enklare fall än det här går väl knappast att hitta, säger han.

Byggnads har därför överklagat fallet till myndigheten Utvecklingscentrum Malmö som bland annat ansvarar för arbetsmiljöbrott.

Lars Duberg vill inte kommentera fallet över huvud taget.

- Jag hänvisar till den överprövning som nu görs i Malmö, säger han.