Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byråkratiskt krångel hotar initiativ i Ölmbrotorp

Läste häromdan Lena Rådström Baastads krönika i NA (26 april). Jag delar hennes uppfattning i artikeln till fullo.

Jag upplever att det bara är viktigt att Örebro stad växer och politiker och tjänstemän ser med förtjusning på detta faktum. Landsbygden ordas det inte mycket om. Örebro kommun bebos av cirka 156 000 personer varav cirka 31 000 bor i mindre tätorter och på landet. Det är viktigt med en levande landsbygd och som Lena uttrycker ”Det skall gå att leva och bo bra i hela Sverige – i storstäder, mindre tätorter såväl som på glesbygd”.

I min by Ölmbrotorp håller starka krafter på att få till stånd en obemannad närbutik. En markägare har upplåtit mark och sökt byggnadslov och engagemanget är stort i byn för att butiken skall bli av. Jag upplever att kommunens byggnadsnämnd verkar sätta käppar i hjulet för att butiken skall komma till stånd. De borde kanske ta efter Lenas visdomsord. En butik i byn skulle underlätta för många hushåll i vardagen. Att kunna gå, cykla eller ta bilen några kilometer är dessutom lysande ur ett miljöperspektiv istället för att åka bil miltal för att handla. Mindre trafik och mindre utsläpp.

Så min vädjan är att politiker och tjänstemän beviljar bygglovsansökan så att livet blir lite enklare i Ölmbrotorp.

Bo Mårtensson

Dyltabruk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel