Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C: "Vi har gjort ett bra val"

 
Val 2014
Visa alla artiklar

– Två mål har vi haft: att få in Helena Vilhelmsson i riksdagen och att vi gör ett bra val i Örebro. Troligen kommer båda att uppfyllas.

Rasmus Persson, Centerns kommunalråd i Örebro, ser nöjd ut.

Den stora skrällen är Örebro. Sent på söndagskvällen ser Centern ut att fördubbla sina mandat i kommunfullmäktige, från två till fyra.

Och Helena Vilhelmsson från Nora ser ut att få en plats i riksdagen. Den plats som länets Center förlorade i förra valet kan man komma att ta tillbaka.

– Det är lite oklart, men det ser ut att kunna bli så.

Men ni jublar inte?

– Vi har gjort ett bra val. Men vi har varit med förr, vi jublar inte förrän allt är klart, svarar Rasmus Persson.

Vid en period under kvällen såg partiet ut att få åtta procent av rösterna i riksdagsvalet, men siffran sjönk.

– Vi har varit tydliga i våra frågor, det ger resultat. Annie Lööf har varit mycket tydlig, hon går fram i tv. Och alla valarbetare ute i landet har varit lika tydliga. Vi har en stor organisation som arbetar mycket bra.

Några kvarter bort har Kristdemokraterna sin valvaka.

– Vi backar på riksplanet. Men vi har gjort en bra spurt. Ett tag var vi uträknade, kunde åka ur riksdagen. Så är det inte nu, säger Lennart Bondeson.

I Örebro kommun brukar KD ligga två procent över riket, så ser det inte ut i år.