Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C vill skapa vårdcentral för pensionärer

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Verka för att skapa en pensionärsvårdcentral i Lindesberg. Den uppmaningen ger Centern till kommunen i en motion.

Det finns hos Landstinget i Örebro län långt framskridna planer på att bygga en ny vårdcentral i kvarteret Bulten. I en motion framför nu Centern sina tankar om hur den kan utvecklas för att anpassas till den allt större andelen äldre i befolkningen.

Centern anser att det vid varje fullt utrustad vårdcentral i länet ska finnas en mottagning för pensionärer, en så kallad pensionärsvårdcentral.

”Där ska pensionären kunna träffa en sjuksköterska med specialistkompetens på området äldrevård, som tillsammans med en geriatriker avsevärt skulle förbättra bemötandet och omhändertagandet av våra äldre som har svåra sjukdomar” skriver Centerns Christina Pettersson i motionen.

Här skulle de äldre kunna få hjälp även med andra specialinsatser såsom läkemedelsgenomgångar, demensutredningar och blodtryckskontroller.

Hon och partiet tycker därför att kommunen ska arbeta aktivt för att detta ska kunna bli verklighet.

I takt med ökad medellivslängd vore detta ett sätt att möta nya behov för äldre, inte minst för dem som har flera sjukdomar, och dem med begynnande demens, anser C.