Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cabrera talar ut om Porokara

Oliver Cabrera talar för första gången ut om Roni Porokara-affären - och uppgifterna om att han ska ha suttit på dubbla stolar.
Om ÖSK:s spruckna Maccabi Haifa-affär erkänner agenten: 
- Jag gjorde ett misstag. Det skulle ha stått Örebro på pappret.

Det är i en lång intervju med Svenska Fans Fan-tv som Cabrera för första gången väljer att tala ut om den senaste tidens allvarliga anklagelser mot honom.

NA har i en rad artiklar under vintern och våren berättat hur Cabrera både företrätt ÖSK och Porokara när den finländske landslagsmannen var nära en övergång till den israeliska toppklubben.

Under intervjun bekräftar Cabrera att Roni Porokara brutit samarbetet:- Den enda jag har pratat med är Roni Porokara. Och jag har sagt det att det är bäst att vi ligger lågt så får vi se hur det blir längre fram. 

"Inget representationsavtal"

Om dokumeten TV4 kommit över - som bekräftar att Cabrera suttit på dubbla stolar under Haifa-affären - säger han så här: 

- Det var inget representationsavtal Det var ett tillstånd om att israeliska agenter ska få diskutera med en klubb i Israel. Jag har pratat med Örebro, och jag har frågat om det är okej att jag lämnar det här tillståndet till de här människorna. Örebro och Lennart Sjögren sa till mig: Javisst,  det kan du göra. Israelerna skrev under tillståndet och skickade det till mig. Och bad mig och Roni att skriva under det här.

- Jag  gjorde ett misstag. Det skulle ha stått att jag representerade Örebro. Nu stod det Roni Porokara. Jag har inte ens tänkt på det förrän i februari någon gång. När Örebro frågade mig mig: du vad är det här för något? Då sa jag oj fan, det skulle ha stått Örebro här. Jag ringde direkt och pratade med Krister Malmsten och frågade honom hur jag agerar i en sådan här situation. Jag har gjort ett misstag här, säger Cabrera och konstaterar:

"Jag har inget avtal med Roni"

- Jag vill poängtera att jag inte har något avtal med Roni Porokara. Jag har haft ett avtal med Örebro. Jag har skickat ett tillstånd till Israel, som jag fått ok på från Örebro. Där står vi. Alla vi kan göra misstag och att det i stället står Roni för Örebro behöver inte betyda att jag har ett avtal med Roni, vilket jag inte har. De kan säga att jag varit oförsiktig, och det måste jag erkänna. 

Dollar i stället för euro

- Det som hände i Israel var att jag förhandlade med klubben via en agent. Vi satt och förhandlade i två veckor fram och tillbaka. Vi fick upp ett pris som var den största försäljningen någonsin för Örebro. Roni förde sin egen talan och var var nöjd med avtalet. Jag hade ju en kommunikation med Roni och för mig som representant för Örebro var var det viktigt att veta att han var okej med det. Och det var han så vi flög ner. Sent på kvällen när vi kom ner försökte de enligt min mening lura spelaren. De sa att det inte handlade om euro, det var dollar - och mindre än vad de sagt. Så Roni sa: vi åker hem.

Klicka på länken här intill för att komma till intervjun med Svenska fans!