Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carlsson tar över klubba

Med tvekan tar Peter Carlsson (S) på sig uppdraget som ny ordförande i styrelsen för stiftelsen Formens hus efter Lena Sahrblom som avsagt sig detsamma.

Med viss överraskning hoppade kommunchef Lena Sahrblom av som styrelseordförande i stiftelsen Formens hus i slutet av januari. Hon hänvisade till motstridiga viljor i huset och en kultur hon anser måste ändras. Under rådande omständigheter kände hon att det var omöjligt att representera kommunen och samtidigt ha ekonomiskt ansvar.

Under kommunfullmäktige meddelade valberedningen att platsen får bli vakant då man inte hittat någon lösning.

Splittrad bild

Peter Carlsson (S) hade tillfrågats men meddelade att han kände sig tvehågsen.

– Frågan är vilken bild av Formens hus ni vill att jag ska ta med mig. Det är inte lätt att vara kommunens representant med en så splittrad bild som det verkar finnas i dag.

Carlsson påpekade att med tjafs och ifrågasättande hade han inte lust att ta på sig uppdraget.

Christina Johansson (M) framhöll att en vakant plats för ordförandeposten ger dåliga signaler till de andra två stiftarna, Svensk Form och Svensk Industridesign.

– Det ser inte bra ut om vi inte klarar att utse en ersättare. Det verkar som vi inte tycker frågan är viktig.

En seriös och tydlig diskussion efterlyses från samtliga partier där tydliga riktlinjer för framtiden dras upp.

– Vi kan inte tappa styrfart nu, det vore förödande, säger Örjan Fredriksson (V).

Peter Carlsson accepterade till sist att ta på sig uppdraget. Gruppledarna kommer att träffas tillsammans med honom inom kort för att diskutera en gemensam syn på Formens hus.