Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cecilia Jansson får Örebro läns kulturpris

Konstnären Cecilia Jansson får Region Örebro läns kulturpris för 2015. Priset får hon för sitt mångsidiga och gränsöverskridande konstnärskap, som bottnar i ett starkt engagemang. Hon har bland annat uppmärksammats 2009 då hon arbetade med en konstutsmyckning på Kumlafängelset tillsammans med internerna.

– Det är mycket glädjande att premiera en konstnär som verkar i många sammanhang och med många tekniker, säger regionstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson (S) i ett pressmeddelande.

Priset består av 50 000 kronor och en bronsstatyett av Thorsten Molander, och kommer att delas ut på regionfullmäktiges möte den 16 november.

Region Örebro län, tidigare landstinget, delar samtidigt ut tre kulturstipendium på sammanlagt 30 000 kronor. Summan delas mellan Lovisa Charlier, Sambarevolutionen och Helena Hedlund.