Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ceder lovade förändringar

Under parollen ”Jobben först!” gick 120 personer med i årets demostrationståg på första maj. Anders Ceder lovade i sitt tal att skapa förändringar både inom näringslivet och kulturen om de röda får tillbaka makten i Lindesberg i höst.

Trots kyla och snålblåst samlades fler personer än de senaste åren för att tåga runt centrum och lyssna på vänsterblockets företrädare. Allt med pampig inramning av väldrillade Guldsmedshytte musikkår. För att tilltala de yngre var det också ett inslag av hiphop-gruppen Science Fiction.

Men mest drog nog huvudtalaren Thomas Bodström, tidigare justitieminister. Innan han tog till orda talade Lindesbergs oppositionsråd Anders Ceder som i första hand lyfte fram arbetsmarknaden i kommunen.

– Vi kommer att återskapa en gedigen och robust näringslivspolitik om ni röstar rött i september, lovade han.

Ceder räknade också upp en rad idéer om hur de vill förstärka kulturen och idrottslivet i kommunen, bland annat med en spontan-idrottsplats som han gärna vill placera på Hagaberg, vilket gav applåder.

– Och så har jag en fundering riktad till Bodström. Det vore inte fel att få en statlig verksamhet med många arbetstillfällen till Lindesberg.

Nu kunde inte Thomas Bodström lova en sådan direkt när han tog över mikrofonen.

– Men är det någon som kan lova en statlig myndighet hit, så är det Socialdemokraterna, för borgarna vill bara privatisera, sa han och drog sedan paralleller med LIF Lindesbergs handbollsmatcher inför valet.

– Då har vi också en måste-match att utkämpa.