Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Celiks blytunga Fed Cup-svit håller i sig

Det vill sig inte för Susanne Celik i Fed Cup. Örebroaren förlorade mot 912:e rankade Maria Joao Koehler då hon inledde singelspelet för Sverige.

Annons

Susanne Celic och Fed Cup verkar inte vara någon bra kombination, så här långt i alla fall. När hon under torsdagen inledde singelspelet i matchen mot Portugal trodde nog många att 325:e rankade Celik skulle ha stor chans mot portugisiskan Koehler som alltså återfinns först på plats 912 på världsrankingen. Även om Koehler så sent som för tre år sedan var nära att slå sig in på topp 100-listan då hon var rankad 102:a. 

Men Celik, som har Lillån TK som moderklubb, föll med 6-3, 6-4 och matchen var över på en och en halv timme. Inte minst blev serven en avgörande faktor. Celik vann bara 47 procent av bollarna där hon fick in sin förstaserve. Motsvarande siffra för Koehler var 70 procent. Därmed har Celik spelat tre Fed cup-matcher i karriären och förlorat samtliga.

– Det är en tajt match och många långa bolldueller. Susanne har möjlighet till 4–2 i första och jobbar bra, men blir nummer två på bollen. Hon blir för defensiv och då får den andra styra, säger Svenska Tennisförbundets sportchef Johan Sjögren till förbundets hemsida.

Mötet mellan Sverige och Portugal, det första i zongruppspelet som avgörs i Israel, fortsätter under torsdagen. Rebecca Peterson spelar andra singeln för Sverige och ställs där mot 23-åriga Michelle Larcher de Brito. Peterson vann sin singelmatch men Sverige förlorade sedan en avgörande dubbeln där Peterson och Fed Cup-debutanten Cornelia Lister fick förtroendet.