Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern och Liberalerna är ansvariga för att Sverige är på väg åt fel håll

Annons

Den 18 januari är det ett år sedan Stefan Löfven omvaldes till statsminister och svensk politik gick in i ett nytt skede. Där en röst på vad som en gång i tiden var halva Alliansen nu innebär en röst på Socialdemokraterna.

Under Socialdemokraternas tid vid makten har utvecklingen i Sverige gått åt fel håll på en rad olika områden:

Brottsligheten har ökat lavinartat. Under 2019 ökade sprängningarna med 59 procent och rånen mot unga ökade med 31 procent.

Vårdköerna har fördubblats sedan 2014 och det finns vissa cancerdiagnoser där 5 av 6 personer väntar längre än utlovad maxgräns på rätt behandling. Många vårdköer är olagligt långa och det är ett direkt resultat av regeringens politik.

Utsläppen har ökade mellan 2014 till 2017 med 1 procent i Sverige, medan koldioxidutsläppen minskade under Alliansens regeringsår. Prioriterar man el-cykelsubventioner framför effektiva klimatåtgärder, då får man också ett misslyckat resultat.

Därutöver lovade Stefan Löfven 2012 att vid årsskiftet till 2020 skulle Sverige ha EU:s lägsta arbetslöshet om bara Socialdemokraterna vann valet. Idag vet vi att det är ett löfte som regeringen inte kunde hålla. År 2012 låg Sverige enligt Eurostat på plats 12 av EU:s 28 medlemsländer, idag innehar vi positionen nummer 22, i sällskap med länder som Italien, Spanien och Grekland.

Det här är facit på en rad olika politiska områden där Stefan Löfvens politik alldeles uppenbart inte fungerar.

Enligt en undersökning som Novus presenterade för drygt en vecka sedan är majoriteten av den svenska befolkningen missnöjda med januariöverenskommelsen, så många som 59 procent ger domen ganska dåligt eller dåligt. En siffra som talar sitt tydliga språk.

Det här är facit på en rad olika politiska områden där Stefan Löfvens politik alldeles uppenbart inte fungerar. Men det här är också vad partiledarna för Centerpartiet och Liberalerna ställde sig bakom när de röstade fram Löfven till statsminister för ett år sedan. Moderata Ungdomsförbundet anser att Sverige förtjänar bättre än en socialdemokratisk statsminister som inte levererar, men ska vi få en ny regering behöver fler rösta på Moderaterna.

Benjamin Dousa

förbundsordförande MUF

Magnus Stålberg

distriktsordförande MUF Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel