Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern vill se snar satsning på Kumlaby

För att få valuta för pengarna borde kommunen snarast komplettera renoveringen av Kumlaby skola med nybyggnation av bostäder och utökat vägnät i området. Det anser Centerpartiet.

Centern vill se att ”skarpa” satsningar på nya bostäder i Kumlabyområdet drar i gång redan de närmaste två åren.

Det skriver Centerns Per-Arne Mårstad i ett yttrande angående förslaget till plan-, bygg- och bostadsprogram, som så småningom ska klubbas av kommunfullmäktige.

Per-Arne Mårstad skriver i brevet att en satsning på fler tomter i Kumlabyområdet är ett sätt att få bättre effekt på 50-miljonerssatsningen på att renovera Kumlaby skola.

Skolledningen för Östra skolområdet har tagit fram en åtgärdsplan för att göra Kumlaby skola till en skola man söker sig till i stället i från. En av punkterna är att kommunen bör ta fram fler tomter för att öka inflyttningen till Kumlabyområdet och på sätt öka elevunderlaget i östra delen av Kumla.

Det är den tråden Mårstad nu tar upp.

”Vi vill inte att kommunen kantrar mot nordväst med infarkt där som följd”, heter det i skrivelsen.

Per-Arne Mårstad har tre konkreta förslag. Han förslag är att det ges möjlighet att etablera en bensinmack vid Blackstarondellen för att öka servicen i området. Vidare att fler vägar dras från centrala Kumla till skolområdet så att skolan i framtiden inte ska behöva ligga i en återvändsgränd. Dessutom att man satsar på fler bostäder, inte minst i Sannahed, för att på så sätt öka elevunderlaget både för den stora nyrenoverade skolan och de mindre kringliggande i Sannahed och Hällabrottet.

Mårstad tror att det finns förutsättningar för att förslag i den här riktningen kan vinna stöd efter att han lyssnat på debatten vid det senaste kommunfullmäktigesammanträdet.

Centerns förslag är att prioriteringen i plan-, bygg- och bostadsprogrammet görs om så att en satsning på Kumlaby-Sannahed beträffande boende och vägar kommer i gång snarast.