Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartiet får inte ihop matematiken vid bantningen av Arbetsförmedlingen

Centerpartiet är ett extremparti! Då tänker jag inte först och främst på deras förslag för några år sedan om månggifte eller när de längre tillbaks i tiden drev rasbiologi.

Månggifte var det framförallt deras ungdomsförbund som drev, det tog lite tid innan partiledningen reagerade. Annie Lööf var först för, men ändrade sig när hon förstod att det inte skulle bli någon populär fråga för partiet att driva. Sedan många år är Centern känt för sitt vackra tal om att hela Sverige skall leva. Men Centern föreslår ofta politiska åtgärder som går stick i stäv med vad landsbygden behöver.

Nu senast I samband med januariavtalet fick Centern, genom sin ekonomiska talesperson Martin Ådahl, med skrivningar om att kraftigt banta arbetsförmedlingen och privatisera ytterligare en stor del av myndigheten.

I linje med detta januariavtal (upprättat mellan C, L och regeringen) fick så arbetsförmedlingens generaldirektör uppdraget att komma med ett antal förslag på hur myndigheten kan förändras i linje med det politikerna önskat/beslutat i avtalet.

Ett av generaldirektörens förslag till åtgärd är att antalet arbetsförmedlingskontor måste minska kraftigt om myndigheten skall klara att spara alla de miljarder som Centern krävt i uppgörelsen.

Han pekar på en minskning från dagens 242 AF -kontor till cirka 130.

På detta reagerar Martin Ådahl som säger att det har aldrig varit hans eller Centerns mening att det inte skall finnas arbetsförmedlingskontor i landets alla kommuner.

Men hallå Centern, när inte 242 AF-kontor räcker för att täcka in alla landets kommuner som är 290 till antalet, varför har ni då föreslagit så drastiska neddragningar.

Centern är ett parti som äter upp kakan och som sedan tror att den ändå är kvar!

Bjarne Lind

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel