Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Central gata stängs av igen – ombyggnationen av Olaigatan fortsätter

Ombyggnationen av Olaigatan mellan Slottsgatan och Skolgatan fortsätter. Nu är gatan åter avstängd – denna gång mellan andra april och första juni.

Ombyggnationen av Olaigatan ska förbättra trafiksäkerheten och enligt Örebro kommuns tidsplan ska biltrafiken på gatan vara avstängd tills ombyggnationen är klar.

Mia Åman, projektledare för byggnation, säger att ombyggnationen fortgår som planerat.

– Det ska rulla på fram till första juni. Då har vi också tänkt att öppna gatan för bussar, säger hon.

På sin webbsajt uppger Örebro kommun att gatan är öppen för fotgängare och cyklister, men att framkomligheten är begränsad.

I samband med ombyggnationen ska kommunen bland annat sänka fordonens hastighet, göra gatan smalare samt ersätta norra sidans busshållplats med parkeringsfickor och uteserveringszoner.

Även tillgängligheten vid passager och entréer ska förbättras, bland annat genom en ramp vid Bio Roxy.

Tidigare sattes en felaktig skylt upp vid gatan. Enligt den skulle ombyggnationen pågå fram till nionde juni, men projektledare Mia Åman säger att slutdatumet fortfarande är första juni.

– Tyvärr har det blivit en miss i kommunikationen.

Vad har ni kvar att göra på gatan?

– Vi har gjort färdigt delen vid "Blå gatan". Det som är kvar är två cykelställ som inte är på plats och en ramp till Bio Roxy. Vid Karolinska skolan ska vi göra en upphöjd passage, placera fler cykelställ och göra om plattläggningen, berättar Mia Åman.

Läs mer: Blå gatan fortsatt avstängd – Olaigatan ska byggas om