Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chaufför dömd efter dödskrasch

En motorcyklist omkom i somras efter att ha krockat med en buss i Odensbacken.
Nu döms busschauffören för vållande till annans död.

Det var i juli förra året som en buss och en motorcykel kolliderade i höjd med bussgaraget i Odensbacken . Den mötande mc-föraren lyckades inte bromsa när bussen gjorde en vänstersväng in mot bussgaraget utan körde in i bussen.

Både mannen som körde motorcykeln och den kvinnliga passageraren fick föras med ambulans till USÖ. Det visade sig senare att mannens liv inte skulle gå att rädda. Kvinnan klarade sig med lättare skador.

Villkorligt

Tingsrätten bedömer att det är klart att motorcykeln kört in i bussens bakre del när bussen gjorde en vänstersväng och att chauffören åsamkat mc-föraren livshotande skador som ledde till att han omkom.

Därför döms alltså den 52-årige busschauffören nu till villkorlig dom för vållande till annans död. Han döms även för vållande till kroppsskada och förseelse mot trafikförordningen.

Eftersom han tidigare är ostraffad och det enligt tingsrätten inte finns någon anledning att befara att han kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet stannar påföljden vid villkorlig dom och dagsböter. Eftersom han riskerar att förlora jobbet vid en fällande dom sätts dagsböterna lågt, 180 kronor i 30 dagar.